Rögle

”Vi kommer att få en helt annan press på oss”

Rögle föll med 2–1 i förlängning mot Karlskrona senast – närmast väntar Luleå på torsdagskvällen. Ett lag som tagit nio poäng på de åtta första matcherna.
– Vi hade tre boxplay i första perioden, så det var inte konstigt att Karlskrona fick momentum då. Sen pratade vi om vissa grejer som killarna tog till sig, vi förändrade matchbilden och fick längre anfall, säger Rögletränaren Anders Eldebrink och fortsätter:
– Jag tycker att det börjar kännas bättre. Det blir oroligt när man har släppt in så många mål, men jag tycker ändå att vi börjar hitta rätt med många saker. Det ser bättre ut på träningarna och killarna gör det vi snackat om, exempelvis utförandet av vår spelidé.
I Luleås deras bås står förra säsongens succécoach i Brynäs, Thomas ”Bulan” Berglund.
– Karlskrona spelar passivt, vi kommer att få en helt annan press på oss mot Luleå och det måste vi kunna hantera. ”Bulan” vill spela med fart och aggressivitet. Vi måste förbättra spelet utan puck avsevärt – det är absolut viktigast för oss.
– Vi måste utföra det vi pratat om på rätt sätt för att få stabilitet, så att vi inte hittar på egna grejer. Gör man det kan det bli passivt, fundersamt och lite desorienterat, säger Anders Eldebrink.

Lyssna på senaste avsnittet av Röglepodden:

Fakta

Inför matchen

Luleå–Rögle, torsdag kl 19

AKTUELLT

Ville Kolppanen är den ende spelaren på skadelistan. Juhamatti Aaltonen är tillbaka i laget efter petningen senast.

LAGET

Så tränade Rögle under onsdagen:

Målvakter: Justin Pogge/Emil Kruse.

Backpar: Craig Schira, Alexander Younan – Alen Bibic, Cade Fairchild – Almen Bibic, Kevin Gagné – Jesper Williamsson, Rasmus Sandin.

Kedjor: Edwin Hedberg, Ted Brithén, Mathias From – Bryan Lerg, Jack Connolly, Daniel Widing – Juhamatti Aaltonen, Ludvig Rensfeldt, Sebastian Collberg.

I fjärdekedjan alternerade Daniel Sylwander, Simon Ryfors, Linus Sandin, Taylor Matson och Filip Karlsson.

Läs alla artiklar om: SHL 2017-18: Luleå-Rögle
Gå till toppen