Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Viktig Rögleseger för moralen

Rögle vann både poäng och självförtroende i Luleå.

Justin Pogge i Rögles mål stod upp bra hela matchen och gav Rögle möjligheten till seger.
Rögles assisterande tränare Roger Hansson funderar några sekunder innan han summerar Rögles seger. För det fanns en del att analysera.
Ett snabbt 1–0 blev till 1-3 i en period där Rögle stod upp bra.
– Vi fortsatte att spela trots deras snabba mål. det har vi haft problem med i början på säsongen. Vi har sjunkit ner när vi har fått mål emot oss. Men nu litade vi på vårt spel och fortsatte jobba, säger Roger Hansson.
I andra perioden gjorde Rögle vad man kunde för at ge Luleå chansen att utöka efter tre onödiga utvisningar i anfallszon. Därefter en upphämtning – och på det en straffvinst.
– Jätteskönt. Jag tycker att vi gör vår bästa match för året sett till hur vi vill spela. Det som höll på att ställa till det var att vi fick lite mycket utvisningar i andra perioden.
Tre av fyra utvisningar i andra perioden var i offensiv zon.
– Ja, det är onödigt. Men vi gjorde det riktigt bra i boxplay i den perioden, konstaterar Roger Hansson.
Inför tredje perioden stod det "bara" 3–1 till Luleå efter att Rögle ridit ut boxplaystormen.
Det var inga hårda ordalag i omklädningsrummet inför tredje perioden, förutom att man skulle ge tusan i att ta onödiga utvisningar i offensiv zon.
– Vi pratade i positiva ordalag för det kändes som att vi gjorde en bra match hela tiden i synnerhet i spelet fem mot fem. Vi var aggressiva och låg rätt i banan och kunde därmed sätta press på dem. Luleå fick inte tid i mittzon och vi vann puck och fick ett bättre spel in i deras zon. Allt hänger ihop.
– Bort med utvisningarna och spela med fullt manskap så kändes det som att vi hade en bra chans att vända matchen, säger Roger Hansson.
Efter "enkla" mål av Daniel Widing (långskott) och lagkapten Ted Brithéns första (via Luleåskridsko) för säsongen var det kvitterat.
– Vi har fått en del sådana, ska vi säga turliga mål, mot oss. Den här gången hade vi det med oss. Men det krävs att vi lägger in puckarna på mål, annars händer det aldrig.
Luleå försökte med en rejäl slutforcering, men nyförvärvet Justin Pogge var en vägg i målet.
– Han gjorde en jättematch och precis i slutet gjorde han två jättebra räddningar. Tidigare har det kanske varit lite osynkat mellan målvakt och utespelare. Men det fungerade i dag.
Efter en mållös förlängning avgjorde sedan just Daniel Widing på straff.
– I det här läget var det även moraliskt jätteviktigt att visa att vi kunde vända en sådan här match på bortaplan. Det var många bitar som kändes bra.
Läs alla artiklar om: SHL 2017-18: Luleå-Rögle
Gå till toppen