Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Försvunnen kvinna i stöldliga häktad i sin frånvaro

I somras dömdes en kvinna och en man till tre och ett halvt års fängelse för en lång rad stölder från äldre butikskunder. Nu har mannens fru häktats i sin frånvaro.

Bilden är tagen i en matbutik i Sydsverige och visar den 31-åriga kvinnan och hennes mamma när de två följer efter en äldre man som sedan blir bestulen.
Det gifta paret och kvinnans mamma utsåg för det mesta sina offer bland äldre kunder i Ica Maxibutiker i Helsingborg, Ängelholm, Perstorp men även på andra orter i Skåne, Småland och Blekinge.
I november förra året tog ligans intensiva brottsturné slut. En civilklädd väktare på Ica Maxi på Regementsvägen i Helsingborg såg hur den 34-årige mannen och hans svärmor valde ut äldre kunder och försökte stjäla innehållet i deras väskor och jackor, varpå mannen och kvinnan greps.
Läs mer: Så avslöjades åldringstjuvarna
Det blev den sista av drygt 30 snarlika stölder. På övervakningsfilmer från de olika butikerna syns hur mannen, hans svärmor och en kvinna som identifierats som mannens 31-åriga fru agerar tillsammans.
Läs mer: Man och kvinna döms för mängder av stölder mot äldre
Mannen och svärmodern dömdes till två och ett halvt fängelse och överklagade domen till hovrätten – som lade till ett år på deras straff.
Den 31-åriga dottern hade dock av allt att döma hunnit lämna landet och är alltjämt försvunnen.
På fredagen häktades hon i sin frånvaro för 31 av de brott som hennes man och mamma dömts för. Därmed kan kvinnan efterlysas internationellt.
Läs mer: Skärpta straff för stölder mot äldre på Ica Maxi
Gå till toppen