Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

"Jag blandar mig inte, jag går hem till mitt och då är det ingen större risk"

Allt är som vanligt i Trelleborg. Men ändå inte. Det pratas. Om det som hände sent i torsdags kväll då fyra unga män var inblandade i en skottlossning.

— Det är tråkigt att det händer, det är för j-ligt. Bra att polisen jobbade så snabbt. Men man blir lite förvånad att det händer här. Jag flyttade hit från Malmö för tre år sedan. Det är skrämmande, hoppas att det inte händer igen, säger Mina Culum som bor alldeles nära brottsplatsen.
Hoppas det inte händer igen, det är skrämmande, säger MIna Culum, som bor nära brottsplatsen.Bild: Patrick Persson
Det är ganska tomt på stadens gator, mindre än ett dygn efter skottlossningen. Utanför Kulturhuset ett stenkast från platsen samlades några människor under fredagskvällen. De flesta vill prata, men ingen vill delge sitt namn eller bli fotograferad.
— Det som händer i lilla Trelleborg är inte bra. Klimatet har förändrats. Det händer saker under ytan. Trelleborg är inte längre en trygg stad. Det han hända vad som helst. Det gäller att sätta in alla resurser nu, säger Tony som inte vill uppge sitt efternamn.
Två äldre män på väg till ett föredrag har inte tid att prata med tidningen.
— Men vi pratade just om det som skett, avslöjar de och skyndar vidare.
Lugnet lägger sig åter i Trelleborg.Bild: Patrick Persson
Andra trelleborgare vi pratar med ser lugnt på saken. Bara man sköter sitt.
— Nej, det som hände igår var inte så bra. Det är inte ok. Men jag är inte rädd. Jag blandar mig inte, jag går hem till mitt och då är det ingen större risk, säger en ung man – som heller inte vill uppge sitt namn.
Andra ser händelserna i ett större perspektiv.
— Otrevligt när det händer, och man kan bli lite orolig för nära och kära. Men annars vet jag inte om våldet ökar. Men det är klart, om man befinner sig på fel ställe då händer det ju. Själv är jag från Stockholm, där sker det ännu mer. Å andra sidan är Stockholm en större stad, så man märker inte av det på samma sätt, säger Andreas Nilsson.
”Jag är inte orolig, men man vill ju inte ramla in i något bråk”, säger Andreas Nilsson som är på tillfälligt besök i Trelleborg.Bild: Patrick Persson
Var det då bättre förr?
— Jag det var bättre. Men, det är klart att det hände en del förr också. Då fanns det raggare. Men dom kände man ju, och de sköt ju inte på folk. Det är tråkigt att det har blivit som det har blivit, säger Sylve Jönsson.
”Man kan inte tycka att det som hände är bra. Det är tråkigt. Det har blivit värre. Förr fanns det ju raggare, men de slogs bara. De sköt inte på folk”, säger Sylve Jönsson.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen