Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bob Weinstein anklagas för sexuella trakasserier

Bob Weinstein, Harvey Weinsteins bror, anklagas för att ha sexuellt trakasserat producenten Amanda Segel.

Harvey Weinsteins bror Bob anklagas för sexuella trakasserier. Arkivbild.Bild: AP/TT
Under tiden de båda arbetade tillsammans med tv-serien "Dimman" ska Weinstein ha gjort flera närmanden, bland annat genom att försöka bjuda ut Segel flera gånger. Trots att hon sade ifrån ska Weinstein inte ha slutat förrän Segels advokat informerad The Weinstein Company att hon skulle lämna serien om trakasserierna inte upphörde.
– Ett nej är ett nej. Efter nej borde den som bjudit ut dig gå vidare. Han sade att han bara ville vara vän med mig, men han ville inte ha en vänskapsrelation. Jag hoppas att ett nej är tillräckligt från och med nu, säger hon till Variety.
Bob Weinstein nekar till anklagelserna, säger en av hans representanter.
”Bob Weinstein och Segel åt middag tillsammans i Los Angeles sommaren 2016. Han nekar till alla anklagelser om att han skulle ha uppträtt olämpligt på eller efter middagen. Mest olyckligt är att ett sådan här anklagelse har gjorts", står det i ett uttalande.
Även advokaten Bert Fields nekar å Weinsteins vägnar.
I en intervju med Hollywood Reporter berättade Bob Weinstein vad han tyckte om sin brors påstådda beteende.
– Jag befinner mig i en mardröm. Min bror har orsakat ett oerhört lidande. Som pappa till tre flickor säger jag detta med varje ben i min kropp: Mitt hjärta brister för de kvinnor han har skadat, sade han i intervjun.
Gå till toppen