Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Melin förvaltning i Ängelholm nominerad till Visa vägen-pris

Fastighetsbolaget Melin förvaltning uppmärksammas för att det är med och gör det enklare för fler att komma ut på arbetsmarknaden.

Samhall har delat ut Visa vägen-priset i tio år, ett pris som går till arbetsgivare och eldsjälar som gör mest för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättningar.
I år har Melin förvaltning blivit nominerad både som Årets arbetsgivare men också genom en av sina anställda, Jan Franzén, som är nominerad som Årets eldsjäl.
– Jag har jobbat med Samhall i 20 år. Först när de hyrde ett växthus av oss där de odlade tomater och sedan 2003 som kunder – och det har fungerat mycket bra, säger Jan Franzén.
Manuele Aguiluz, Per Arnesson och Patrik Johansson ingår i gruppen som den här dagen fixar grönytorna vid Nybrovägen.Bild: Niklas Gustavsson
Det började med att Samhall fick ta över skötseln av utemiljön runt hyreshusen vid det runda tornet på Nybrovägen. Området utökades successivt och i dag har de tagit över trädgårdsskötsel samt trappstädning i hela Melins fastighetsbestånd.
– Tidigare skötte vi det i egen regi, men det var vi inte så duktiga på. Vi ställer höga krav och Samhall gör ett jättebra jobb, det vet vi inte minst eftersom våra hyresgäster är mycket nöjda, fortsätter Jan Franzén.
Manuele Aguiluz och Patrik Johansson gör i ordning rabatterna inför hösten.Bild: Niklas Gustavsson
För Samhall betyder ett kontrakt som det med Melin förvaltning mycket.
– Det är ett stort avtal för oss och det hjälper oss även att skaffa nya kunder. Jag vet inte hur många gånger som vi har fått använda Melin som referens. Det är också en av anledningarna till att vi har nominerat Melin till priset, säger Patrik Persson, affärschef i området som förutom Ängelholm även innefattar Helsingborg och Landskrona.
Patrik Persson, affärschef hos Samhall, har sammanlagt omkring 650 kunder i området Helsingborg, Landskrona och Ängelholm.Bild: Niklas Gustavsson
Omkring 75 medarbetare är sysselsatta med kunderna i Ängelholm. Patrik Johansson är en av dem och han trivs bra med sitt arbete. I dag är han med sin grupp vid Melins hus vid Nybrovägen där de räfsar löv och gör i ordning i rabatterna inför hösten.
– Jag trivs mycket bra, det är ett omväxlande arbete. Jag har varit 29 år på Samhall och gått olika kurser som att klippa träd och buskar. Men i dag håller vi på att luckra upp jorden så att det kommer ner luft till rötterna i vinter, säger han.
Jan Franzén från Melin förvaltning tycker att samarbetet med Samhall fungerar mycket bra.Bild: Niklas Gustavsson
Jan Franzén är inte helt bekväm med att hamna i fokus, nominerad som eldsjäl, men vill gärna vara med och lyfta Samhalls verksamhet.
– Det kan vara Sveriges viktigaste företag om man tänker på så många som bara hade gått hemma annars. Man blir någon när man får ett jobb, grupptillhörighet är viktig. Många av oss tänker inte på det utan tar bara jobbet för givet, säger han.
Patrik Johansson trivs mycket bra med de omväxlande sysslorna hos Samhall.Bild: Niklas Gustavsson
Fakta

Visa vägen-priset

Tolv arbetsgivare och tolv eldsjälar är nominerade till Visa vägen-priset.

Vinnarna utses av en expertjury bestående av Hillevi Engström (ordförande), kommundirektör och före detta arbetsmarknadsminister, Carin Götblad, regionpolischef för Polisregion Mitt, Mikael Klein, intressepolitisk chef för Funktionsrätt Sverige, Li Jansson, styrelseledamot i Irisgruppen och Branschchef och vice VD i Säkerhetsföretagen, samt Leif Alm, sakkunnig med över 40 års erfarenhet av frågor kopplade till personer med funktionsnedsättning.

Den slutliga finalen sker den 20 november i Stockholm.

Gå till toppen