Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tusentals rohingyaflyktingar fast nära gräns

Tusentals rohingyer anländer till gränsövergången Annjuman Para i Bangladesh under måndagen, efter att ha flytt våldsamheterna i Burma.Bild: Roger Arnold/AP/TT
Upp till 15 000 rohingyer som flytt våldsamheterna i Burma sitter fast vid gränsen till Bangladesh. Det uppger FN:s flyktingorgan UNHCR, som uppmanar Bangladesh att skynda på de säkerhetskontroller som flyktingar måste genomgå innan de förflyttas vidare in i landet.
– Vi är starkt oroade över de humanitära förhållandena i Bangladesh, där tusentals nyanlända sitter fast vid gränsen, säger UNHCR:s talesperson Andrej Machecic.
Totalt har nu omkring 582 000 rohingyer tvingats på flykt sedan den burmesiska armén inledde en hårdför militärinsats i delstaten Rakhine, som ett svar på rebellattacker mot polisposteringar i slutet av augusti. FN har liknat den burmesiska regeringens militärinsatser i Rakhine vid etnisk rensning.
Situationen i de överfulla flyktinglägren i Bangladesh är svår, med brist på både förnödenheter och tillgång till sjukvård.
Gå till toppen