Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Byggstart för nya vårdboendet på Ärrarps ängar

På torsdagen drog bygget av ett nytt vårdboende i Ängelholm i gång. På Ärrarps ängar ska sedan ett nytt bostadsområde ta form.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander (S) tar ett symboliskt första spadtag för det nya vårdboendet.Bild: Niklas Gustavsson
Vårdboendet på Ärrarps ängar, mellan Ängelholm och Skälderviken, ska bli tre våningar högt och ha plats för 54 boende. På torsdagen togs ett symboliskt första spadtag.
– Det är först ut i Skanskas större område. Nu gör man markarbeten för hela området, säger Emma Hulth, projektutvecklare hos Skanska.
Vårdboendet byggs av byggföretaget Skanska och vårdbolaget Attendo. Det är första etappen i Skanskas del av det blivande bostadsområdet, där det planeras för omkring 120 bostäder i form av lägenheter, villor och flerfamiljshus.
– Vi har ägt marken här i många år och är jätteglada över att dra i gång, säger Magnus Ljungberg, byggherreombud.
Caroline Forsell, regionchef hos Attendo, berättar att vårdboendet kommer att ha en inriktning mot utevistelse och trädgård.
– Bara för att man bor här behöver man inte jobba i trädgården. Men möjligheten finns för den som vill, säger hon.
Rosenträdgård, lavendelstråk, planteringslådor och ett utegym planeras också.
– Aktiviteterna flyttas ut i trädgården när vädret tillåter. Men vi ska också bygga en vinterträdgård inomhus.
Nästa bygge på tur på området är Bo Klok.
Attendo, Skanska och Ängelholms kommun samlades vid byggstarten.Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen