Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Katt flög ur husbils taklucka - söks nu i skogarna i Sjuhärad

Det var i fredags som en bilförare nära Borås upplevde något i det närmsta surrealistiskt – en katt kom flygande ur en husbil som körde framför henne. En kattorganisation har nu satt i gång en sökinsats efter katten – Ebbe.

En kattorganisation har dragit i gång en sökinsats efter katten Ebbe som flög ut genom takluckan på en husbil förra veckan. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/ TT
En kvinna som körde bakom en husbil vid Rångedala öster om Borås upplevde något förmodligen ganska ovanligt förra veckan. Plötsligt kom en katt flygande ut ur husbilens taklucka. Den landade, något förvirrad, på vägbanan och försvann sedan till skogs, rapporterar P4 Sjuhärad.
Ebbes matte Yvonne Sköld från Norrtälje märkte först när hon stannade till med husbilen i Ulricehamn att katten var borta.
– När vi kommer till Ulricehamn för att ta en paus och kolla till katterna märker vi att det bara är en kvar, säger hon i en sändning på P4 Sjuhärad.
– Vi letade överallt, det var katastrof. Vi tömde till och med tanken på toaletten för att se om den kommit ner där.
En bekant till Yvonne Sköld berättar sedan om radiosändningen och får reda på att katten tagit sig ut genom takluckan.
Ebbe är fortfarande försvunnen, men en kattorganisation har satt i gång en sökinsats efter honom.
Gå till toppen