Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Mer än var tionde transport i NV-Skåne brister

När polisen summerar förra veckans kontroller av yrkestrafiken i nordvästra Skåne konstaterar de att många ekipage får anmärkningar.

Nordvästra Skåne är en region med mycket kraftig transittrafik till och från kontinenten. Under veckan 9 till 15 oktober kontrollerades totalt 319 fordon inom yrkestrafiken.
Av dessa var 146 ekipage svenskregistrerade, 161 EU-registrerade och 12 övriga utlandsregistrerade. Sammanlagt gjordes 38 noteringar om brister eller lagbrott, vilket betyder att i snitt ledde cirka 12 procent av kontrollerna till anmärkning.
Det vanligaste felet som polisen fann var att fordonen bar för stor last. 13 ekipage hade överlast och av dessa hade sju stycken över 12,5 ton för mycket på släp eller flak.
Tio förare hade överträtt bestämmelserna om kör- och vilotider. En elfte förare kunde inte redovisa några tider då hans lastbil hade brister med färdskrivaren.
Fem av ekipagen bar last som inte säkrats ordentligt och två förare hade bristande behörighet att framföra sina fordon.
Två av förarna togs för fortkörning och fem fall av narkotikabrott upptäcktes. En förare greps enligt utlänningslagen då han saknade rätt att vistas i Sverige.
Gå till toppen