Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Kan bli en av de yngsta i STCC-serien

Efter säsongens succé visar flera STCC-stall intresse för att kontraktera 18-årige Hugo Nerman.

Hugo Nerman har ett angenämt val framför sig.Bild: Tom Wall
Redan efter några deltävlingar stod det i princip klart att Hugo Nerman från Helsingborg skulle köra hem Formula STCC Nordic-titeln. Han vann också överlägset, och som en del av priset för totalsegern fick Hugo Nerman chansen att testköra en STCC-bil i Karlskoga 10 oktober.
– Det var också för att lära känna bilen och se om STCC var något för mig. Jag stänger inga dörrar, men just nu lutar det åt att vi kör den serien. Det är ändå Nordens största racingserie, säger Hugo Nerman.
Med tanke på vilken bil han rattat under säsongen vore steget över till Formel 3 det mest naturliga. Och det kan fortfarande bli lösningen när Hugo Nerman funderar över framtiden. Samtidigt kittlar tanken på att som 18-åring få chansen i den serie som är navet i svensk racing.
– Jag är osäker men tror kanske några andra varit lika unga. Men vi är inte många.
Ett besked om var Hugo Nerman kör kommande säsong lär dröja ytterligare några veckor. Det handlar om att samla in de intresserade STCC-stallens upplägg för att kunna ta ett optimalt beslut.
– Teamen vi har kontakt med har lagt märke till mina resultat och prestationer. Första året blir ett läroår, men det är viktigt för mig att jag känner att jag fortsätter utvecklas. Vi får se vad teamen kan bidra med till det och vad jag kan bidra med tillbaka.
Läs alla artiklar om: STCC 2017
Gå till toppen