Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

21-åring anhållen efter attentat mot restaurang i Ängelholm

En 21-årig man greps och polisens bombgrupp kallades in efter ett attentat mot en restaurang och cocktailbar i Ängelholm natten mot söndagen. En kvinna skadades lindrigt av glassplitter. Polisen avfärdar rykten om att det skulle vara ett terrorbrott. 21-åringen är anhållen misstänkt för mordförsök.

Polisens kriminaltekniker arbetar vid den krossade rutan till nattklubben i centrala Ängelholm efter nattens attentat.Bild: Johan Nilsson/TT
Strax före klockan 01, natten mot söndagen, larmades polisen till restaurang 19Hundra i centrala Ängelholm.
En 21-årig man misstänks ha kastat in två flaskor fyllda med vad som misstänks vara brandfarlig vätska i restaurangen. Föremålen antändes aldrig. Ägare Jim Nilsson och flera personer från restaurangen sprang ut och fick ner mannen på marken och strax efter anslöt ordningsvakterna.
– Vi hanterar de inkastade föremålen som om de var brandfarliga, men väntar ännu på svar från den tekniska undersökningen, sa Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral, i samband med händelsen.
När polisen kom på plats isolerades mannen och nationella bombskyddet kallades in eftersom han hade ett bälte med lysande dioder kring midjan. Stora delar av centrala Ängelholm spärrades av under bombrobotens arbete. Bältet plockades av mannen för vidare undersökning.
– Vi har sett hur det ser ut, men det är ännu inte helt säkerställt att det är ofarligt, sa Kim Hild på söndagseftermiddagen.
Polisen inledde en förundersökning om försök till mord. En 21-årig man anhölls misstänkt för mordförsök.
– Vi hanterar inte en terrorhändelse. Vi vill gå ut och lugna allmänheten med det. Säpo är kontaktade, men inte involverade i utredningen. Det cirkulerar många rykten men vi kan inte uttala oss om några detaljer ännu, sa Kim Hild under söndagen.
Dådet i Ängelholm är inte det enda i nordvästra Skåne under veckan. Natten till i onsdags sprängdes entrén till polishuset i Helsingborg, med stor förödelse som följd. De två förundersökningarna drivs var för sig.
– Vi tittar på likheter och gemensamma nämnare. Så gör vi vid alla grova brott, säger polisens kommunikatör Ewa-Gun Westford.
Sen på söndagskvällen meddelade Åklagarmyndighetens pressjour att 21-åringen har förhörts och är fortsatt anhållen misstänkt för mordförsök.
Ängelholm fylldes med polisbilar under natten mot söndagen.Bild: Johan Nilsson/TT
Polisens bombtekniker höll almänheten på avstånd.Bild: Johan Nilsson/TT
Attentatsmannen ligger bojad till händer och fötter på gatan innan bombroboten fått av honom hans bälte.Bild: Foto: Privat
Morgonen efter låg fortfarande glassplitter på marken utanför.
Gå till toppen