Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Vi har fått chanserna men inte tagit dem”

Oavgjort på nytt och HIF kan på allvar börja titta på 2018 och ännu en säsong i superettan.
– Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt bra, säger Peter Larsson.

HIF fick lämna ännu en arena i superettan utan tre poäng. "Vi har fått höra från folk runtomkring att vi ska vara bättre än så här och det köper vi absolut", säger Peter Larsson.
Om det totala raset infinner sig på alla fronter hos konkurrenterna kan HIF nå kvalplatsen. Det är en utopi.
– Klart att det finns en liten chans så länge det lever. Men vi har fått våra chanser och vi kan inte räkna med något sådant, konstaterar lagkapten Peter Larsson efter 1–1 på Stora Valla i Degerfors.
Istället handlar de två återstående omgångarna i årets superetta om 2018.
– Vi måste bygga något längre än de här matcherna. Det är inte slutmålet. Jag förstår att folk runt klubben och fansen är besvikna över hur säsongen har varit. Det är tufft. HIF ska tillbaka igen och gör vi det inte i år får vi försöka att göra det nästa, säger mittbacken.
Peter Larsson blev inblandad i Degerfors ledningsmål. Andreas Landgren nickade på honom och bollen hamnade sedan hos Shpetim Hasani som träffade stolpen och returen rakade Sargon Abraham in till 1–0.
– Det har hänt flera gånger att vi släppt in sådana mål så det är inte bara oflyt. Men i dag förtjänade vi inte att ligga under, säger Peter Larsson.
Efter en slutforcering kvitterade Surprise Ralani med ett drömmål. Det är inte första gången HIF hämtar upp när laget inte har något att förlora. Men att så skulle vara fallet på Stora Valla håller inte Peter Larsson med om.
Bradley Surprise Ralani (ej i bild) gjorde 1- 1, vilket blev slutresultatet. Poäng till ingen nytta.Bild: FREDRIK KARLSSON
– Under delar av säsongen har det säkert varit så. Men vi försöker verkligen i dag, men från sidan kan det säkert upplevas så. Men inför den här matchen var vi redan uträknade och hade ingenting att förlora.
I perioder av matchen såg HIF ut att kunna få utdelning.
– Det fanns intentioner att det fanns något att bygga på. Vi saknar det där lilla sista. Vi håller inte i hela matcher och det räcker inte riktigt, säger Peter Larsson och fortsätter:
– På sista tiden har vi inte fått det att stämma. Vi har verkligen fått chansen (till kvalplatsen), men inte tagit den. Det är upp till oss själva. Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt bra.
Hårt prövade HIF-fans hade tagit sig till Värmland.Bild: FREDRIK KARLSSON
Superettans dyraste spelartrupp lyckades inte infria sin egen målsättning – att återvända till allsvenskan efter en säsong utanför.
– Vi tog det på allvar, men det var inte så enkelt som man kanske tror att "okej vi har spelarmaterialet och nu ska vi upp igen." När man haft en tuff säsong och många spelare är kvar från den tiden så påverkar det.
Det var ett sargat HIF, nertryckta i skorna, som lämnade allsvenskan 2016. En dyrköpt lärdom att ta med inför nästa säsong.
– Även om det är långt till starten nästa år påverkar det hur man avslutar. Både spelmässigt och resultatmässigt måste vi ha med oss någonting nu i slutet. Det får inte bara vara det negativa.
Gå till toppen