Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Årets Cabaret Candy Club flyttar till Oxhallen

Beskedet om The Tivolis konkurs tvingade Albin Ganovic att tänka om.

– I en veckas tid stod vi utan scen. Men nu har Helsingborgs bryggeri gett oss tillstånd att sätta upp kabarén i Oxhallen, berättar Cabaret Candy Clubs grundare och producent Albin Ganovic.
"Rent konkret har vi fått bygga upp en scen från noll. Det är svårt, men också unikt och kul", säger Albin Ganovic om den hastiga flytten till Oxhallen.Bild: Tom Wall
Med snart två veckor kvar till premiären i Malmö på Moriska paviljongen i Folkets park var en rockad av det här slaget det sista han önskade sig.
– Vi har haft ett pissår, rent ut sagt. Det började med bråket efter förra årets kabaré, sedan har flera i ensemblen gått in i väggen så vi har fattats tre personer. Men nu har det vänt. Detta kommer att bli sjukt bra.
I fjol sattes Cabaret Candy Club upp på The Cabaret i Helsingborg. I år skulle ensemblen ha återvänt till The Tivolis scen, men i stället byggs en ny i Helsingborgs bryggeris lokaler.Bild: David Gabriel Ron
Scenmöjligheterna på Oxhallen och The Tivoli skiljer sig rätt mycket åt – vad innebär det för kabarén?
– Rent konkret har vi fått bygga upp en scen från noll. Det är svårt, men också unikt och kul. Vi har fixat en hel ljusrigg, ett stort dansgolv, backstage-utrymme och loger varma nog för att husera våra artister. Utmaningen är att skapa en trygg, varm och lyxig miljö – men redan nu är 90 procent löst. Idén har blivit jättebra. Helsingborgs bryggeri gör mycket för den fria kulturen och jag är så tacksam för alla som stöttat oss i att komma fram till en snabb lösning, säger Albin Ganovic och fortsätter:
– Det är själva essensen av kabarén, att ta en tung grej som The Tivolis konkurs och försöka göra det till en braksuccé.
Den 23 november är det premiär för den åttonde uppsättningen av Helsingborgskabarén på Oxhallen.
Gå till toppen