Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Alliansen vill sälja Parkskolan till en privat aktör

Kommunen har inget behov av lokalerna och finns det en aktör som vill utveckla Parkskolan så är det bara att sälja, anser Alliansen.

Det behövs inte fler utredningar och det finns ingen anledning att lägga pengar på att upprusta huset för kommunens egna verksamheter. Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna, det vill säga Alliansen, har bestämt sig för att de vill att Parkskolan ska säljas.
– Vad som ska hända med Parkskolan är en fråga som har pågått en lång tid. Och eftersom Alliansen kommer att gå till val tillsammans så vill vi också vara tydliga med vad det är vi vill med den, säger Robin Holmberg (M).
Alliansen i Ängelholm med Eva Kullenberg (L), Liss Böcker (C), Linda Persson (KD) och Robin Holmberg (M) vill att kommunstyrelsen går vidare med en försäljningsprocess för Parkskolan.Bild: Niklas Gustavsson
Tankarna är att sälja Parkskolan till en privat aktör som vill utveckla huset och resten av tomten i en riktning som är till fördel för Ängelholm.
– Det är en klumpig byggnad och vi kan inte se något behov av den för kommunens verksamheter. Men den har sina ingångsvärden och vi ser inte att den skulle säljas på öppna marknaden utan till en seriös aktör, säger Robin Holmberg.
– Vi vet fortfarande inte heller vilket skick den är i och det är en svår byggnad att värma upp med tre och en halv meter till taket. Men själva tomten är bra, säger Eva Kullenberg (L).
Försäljningen skulle kunna ske med en del förbehåll som att bevara fasaden, att byggnaden utvecklas med olika kommunattraktiva verksamheter och resten av tomten med till exempel bostäder och parkeringsmöjligheter samt att man utvecklar Stadsparken.
– I dag är parken bara något man går igenom. I andra städer kan man se folk stanna och sätta sig en stund, så skulle det kunna vara här också, säger Linda Persson (KD).
– Det är en väldigt fin plats och det hade utvecklat hela city som hade kommit närmare Nya torg där det också är mycket på gång och med det nya hotellet emellan, säger Liss Böcker (C).
Alliansens tankar påminner mycket om de planer som Backahill nyligen presenterade med kontorshotell, mötesplats, parkeringshus och ungdomsbostäder.
– Men det behöver inte betyda att det blir Backahill som blir köpare, det kan finnas andra intressenter också, säger Robin Holmberg.
Samtliga allianspartier har suttit med i den politiska styrgrupp som tittar på strategiska fastighetsfrågor i kommunen. Att de fyra nu går ut med ett eget förslag för Parkskolan betyder inte att de har lämnat gruppen.
– När det gäller Parkskolan så kommer vi inte överens och vi ser inget behov av att vänta och utreda ytterligare, säger Liss Böcker.
De kommer nu att lyfta frågan till kommunstyrelsen som de hoppas kommer att besluta att snarast påbörja en dialog om en eventuell försäljning till lämplig aktör samt att man startar ett detaljplanearbete som kan göra utbyggnadsplanerna möjliga.
Gå till toppen