Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är duon som ska leda prestigefyllda galan

Frida Nordstrand och Anna Brolin ska programleda Fotbollsgalan den 20 november.
- Glitter och galakläder är inte min vardag, säger Frida Nordstrand

Frida Nordstrand och Anna Brolin ska guida tittarna genom tv-kvällen.Bild: Bildbyrån
Anna Brolin leder galan för sjunde gången, medan Frida Nordstrand gör debut i sammanhanget.
- För mig som mestadels stått vid sidlinjer, rinkside och på startgriddar känns det lite annorlunda att få kamma sig och kliva in på scenen på Globen. Direktsändningar har jag ett bra antal i bagaget, prata fotboll är också det jag gör mest men glitter och galakläder är inte min vardag, säger Frida Nordstrand till Fotbollskanalen.
Läs också TV-profilen byter kanal - klar för konkurrenten
- Att vi är två kvinnliga sportjournalister som jobbar med fotboll på daglig basis kommer att genomsyra galan och det känns förstås extra kul att vi får sätta vår prägel tillsammans, inte minst i en sådan tid vi befinner oss i just nu, säger Anna Brolin.
På fotbollsgalan 2016 vann Zlatan Ibrahimovic sin elfte guldboll, medan Hedvig Lindahl plockade hem diamantbollen för andra året i rad.
Bland nyheterna 2017 finns Zlatan Ibrahimovic eget pris, #Number10 - som han själv delar ut. Det ska gå till en person som vigt sitt hjärta och sin tid till svensk fotboll.
Galan sänds i TV4 med start 20.00 den 20 november.
Gå till toppen