Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

De får Helsingborgs kulturstipendium 2017

Bokaktuella poeten EliSophie Andrée och modedesignern Irma Skjöth Hedlund får Helsingborgs kulturstipendium år 2017 och 30 000 kronor vardera.

EliSophie Andrée (till vänster) och Irma Skjöth Hedlund är årets stipendiater.Bild: Sandra Henningsson + privat
Det är kulturnämnden i Helsingborg som har utsett de båda stipendiaterna. Syftet med kulturstipendiet – som delas ut till någon eller några som är födda eller verksamma i Helsingborg – är att uppmuntra till fortsatt skapande.
Estradpoeten EliSophie Andrée – som föddes år 1996 och växte upp i Helsingborg – har sedan ett par år tillbaka gjort sig känd inom poetry slam och spoken word. Genom att lägga upp olika diktvideor på nätet har hon hunnit bygga upp en fanskara – men också mötts av motstånd. Istället för att vika ner mot hatarna sig gav hon nyligen ut sin debutbok ”Mitt namn är ” på Smockadoll förlag.
Läs också EliSophie Andrée vann över näthatet och mordhoten – nu gör hon bokdebut
Irma Skjöth Hedlund – som är född 1993 och studerar vid textilhögskolan i Borås – är modedesigner som bland annat har haft sina kreationer representerade på Stadsteatern i Stockholm. Förhållandet mellan material och gestaltning är något som kännetecknar hennes verk.
Utdelningen av stipendiet sker den 17 november på Dunkers.
Gå till toppen