Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Peter Danielsson får polissvar om bombdåd

Efter sprängdådet mot polishuset skrev kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M) till rikspolischefen Dan Eliasson och krävde fler poliser. Nu har han fått svar.

"Jag förväntar mig att rikspolischefen ser att problematiken är bredare än denna särskilda händelse och att det finns behov av förstärkningar från nationellt håll även efter att sprängningen är uppklarad" skrev Peter Danielsson i brevet till rikspolischefen.
Regionpolischef Carina Persson.Bild: Johan Nilsson/TT
Nu har kommunstyrelsens ordförande fått svar, men inte av rikspolischefen utan av regionpolischef Carina Persson.
Hon lovar nödvändiga resurser för att den eller de skyldiga ska hittas. Men hur det blir med den polisiära närvaron i nordvästra Skåne när utredningen om sprängdådet klingat av är mer oklart.
"Vi arbetar för högtryck i utredningen för att ställa de de ansvariga till svars för deras brottsliga och oacceptabla handlingar. Utredningsläget är svårt men vi är fortsatt positiva till att komma fram i utredningen" skriver Carina Persson.
I brev till Peter Danielsson utlovar hon en förstärkning till polisen i nordvästra Skåne så länge behovet kvarstår. Det betyder att region syds fyra övriga polisområden till att börja med ska bidra med resurser till polisen i nordvästra Skåne till och med den 5 november.
Carina Persson skriver vidare att hon är glad för att enighet råder mellan polisen och samtliga politiska partier om att det behövs fler poliser. 2024 kommer antalet poliser i Sverige att vara 1 500 fler än i dag men hur många av dessa som kommer att finnas i nordvästra Skåne nämns det ingenting om i brevet.
Gå till toppen