Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu avgörs skolmästerskapen i tv-spel i Landskrona

Under höstlovsveckan avgörs skolmästerskapen i tv-spelet Fifa 18 på Puls Arena och i Västervångskolans idrottshall. På måndagen inleddes kvalet.

Fifa-turnering Västervångsskolan i Landskrona. Jacob Persson och Melker Fransson Fält möter Ida Ondrejka och Jack Tori Ramberg i kvalet.Bild: Tom Wall
– Det är jätteroligt. Vi har varit här nästan hela dagen, säger Jacob Persson, 9 år.
Han och kompisen Melker Fransson Fält, 8 år, bildar lag. De spelar med Barcelona och har just besegrat Liverpool i en kvalmatch i Fifa 18.
– Vi vann med 4-1, säger Melker.
Minst en match till väntar innan de vet om de går vidare från kvalet och får chans att ta sig till finalen på tisdagen.
Åtta lag med totalt sexton deltagare kom till Västervångsskolans idrottshall.Bild: Tom Wall
– Jag tror att det blir svårt. Vi måste vinna med 10-0 i så fall. Men det gör inget, vi har haft kul ändå, säger Melker.
I ett annat lag spelar Ida Ondrejka, 9 år och Jack Tori Ramberg, 8 år.
– Det har varit mest roligt, men vi har inte gjort något mål, säger Jack.
För Ida är tv-spelandet lätt att skaka av sig. Det händer så mycket annat roligt i Västervångskolans idrottshall under höstlovet, tycker hon.
Tv–spel i all ära. Ida Ondrejka ser mest fram emot Halloween under höstlovesveckan.Bild: Tom Wall
– Jag ska vara här hela veckan och spela fotboll, hänga i ringarna och leka mörkergömme. Jag ser mest fram emot Halloween i morgon. Då ska vi klä ut oss och så bakar de säkert något gott åt oss, säger hon.
Det är skolbarnen själva som har önskat ett Fifa 18–mästerskap som aktivitet på höstlovet. Deltagarna går i årskurs tre till och med nio och mästerskapet avgörs på Puls Arena och i Västervångskolans idrottshall i början på veckan.
Gå till toppen