Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

ÄFF får flyttbidrag av kommunen

Ungdomsverksamheten flyttas till de nya träningsplanerna vid Lindab arena, men eliten blir kvar på gamla IP. Den splittrade verksamheten kostar extra. Men nu får föreningen flyttbidrag.

Elitspelarna ska vara kvar på Ängelholms IP när ungdomsverksamheten flyttas till de nya träningsplanerna vid Lindab arena.Bild: MATHILDA AHLBERG
De nya träningsplanerna provspelades redan för två månader sedan. Den här veckan flyttar ÄFF:s ungdomsverksamhet dit på riktigt och elitspelarna får ha Ängelholms IP för sig själva.
Det är en stor förändring för klubben, som idag har cirka 740 medlemmar. Men att dela upp verksamheten på två anläggningar är både bökigt och kostsamt. Material och personal ska transporteras mellan anläggningarna och det behövs nya inventarier och förbrukningsmaterial på båda ställena. Information till medlemmar och tillresta bortalag kräver merarbete, så kanslistens tjänst har utökats med 25 procent.
ÄFF har sökt ekonomisk hjälp av kommunen, ett engångsbelopp på 350 000 kronor för att täcka extrakostnaderna. Klubben har haft svårt att sälja in sponsring eftersom många företag vill vänta och se hur den nya verksamheten blir vid Lindab arena.
Kommunstyrelsen beslöt på onsdagen att klubben ska få den begärda summan som ett extra föreningsbidrag. Pengarna ska tas från kommunstyrelsens konto för oförutsedda kostnader.
Gå till toppen