Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Örkelljunga

Rögle Tröskeln har fått nya ägare

I somras kunde tidningen berätta att Örkelljungaföretaget Rögle Tröskeln låg ute till försäljning. Idag tar de nya ägarna över.

Tid för generationsskifte. Det var anledningen till att de förra ägarna valde att sälja företaget, som funnits sedan 1987 och som räknar sig själva som Nordens största tillverkare av trösklar.
Nu har nya ägare tagit vid – Jenny och Jani Mirsch, ett par med flera års erfarenhet som företagare.
Hur känns första dagen?
– Det känns jättekul, väldigt stort är det ju. Det är ett trettioårigt företag som vi tar över och nu ska jobba vidare med, säger Jani Mirsch.
Läs mer: Rögle Tröskeln ute till försäljning
Paret har drivit företag ihop sedan 2005, först inom grafikerbranschen och senare inom reklambranschen. Innan de tog över Rögle Tröskeln drev de ett företag som tillverkade tidningsställ.
– Vi började känna att det blev för mycket rutin och att vi ville vidare. Så vi sålde våra andelar i företaget och tog sommarlov. Sen dök Rögle Tröskeln upp, säger Jani Mirsch.
– Det var kärlek vid första ögonkastet, säger Jenny Mirsch.
De såg beröringspunkter med vad de sysslat med tidigare och det som Rögle Tröskeln gör och att det var ett företag som redan är etablerat och igång såg de som en stor fördel.
– Vi ville inte starta något från grunden igen. Nu vill vi sätta vår prägel på verksamheten, rent administrativt har vi mycket att tillföra, säger Jani Mirsch.
När de tidigare ägarna bestämde sig för att sälja företaget var det osäkert hur det skulle bli med personalen. Samtliga blev uppsagda men har nu fått tillbaka sina jobb.
– Det är ett företag med stolt hantverkstradition och det är viktigt med duktiga medarbetare. Vi träffade de anställda i ett tidigt skede och tyckte att allt kändes jättebra, säger Jani Mirsch.
Gå till toppen