Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Perstorp

Man allvarligt skadad efter arbetsplatsolycka i Perstorp

På torsdagsförmiddagen skedde en arbetsplatsolycka på Perstorps Industripark. En man i 30-årsåldern skadades allvarligt då han fick en sågklinga i ansiktet.

Polisen fick kännedom om arbetsplatsolyckan klockan 10.34.
– Det är en man som får någon typ av sågklinga i ansiktet, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Polis ska ha förhört eventuella vittnen till händelsen.
– Polisen utreder detta som en arbetsplatsolycka och det gör man i samverkan med Arbetsmiljöverket. Vi bistår Arbetsmiljöverket med utredningen och man tittar på om någon kan lastas för att olyckan skett, från arbetsgivarhåll, säger Rickard Lundqvist.
Man har ännu inte kunnat förhöra den skadade mannen.
– Man vill alltid prata med den som är utsatt eller drabbad, men det får ske med hänsyn till hans tillstånd, säger Rickard Lundqvist.
Enligt Region Skåne fördes mannen till Helsingborgs lasarett. Hans skador bedömdes som allvarliga när han kom in till sjukhuset.
Olyckan skedde på NCC:s område i industriparken. I ett uttalande till HD skriver NCC:s presschef Tove Stål:
”En träarbetare fick ett skärsår i hakan när han hanterade ett handverktyg i samband med en arbetsuppgift, vilket är mycket olyckligt.
Ambulans kallades till platsen och mannen kunde på egen hand sätta sig i bilen. Nu har han fått vård på sjukhuset och är tillsammans med sina anhöriga. Vi har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket och har inlett en utredning hur olyckan kunde ske. Vid arbetsplatsolyckor erbjuder vi alltid medarbetarna samtalsstöd vilket vi även gjorde i detta fall.”
Gå till toppen