Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Sofie Lundins nya landslagsroll: "Jag ska visa vägen"

"Det blir även mitt sista JVM, så det ska bli kul att få en lite större roll i laget", säger Sofie Lundin.
Inför den här säsongen flyttade stortalangen Sofie Lundin från Viken till Stockholm för att både gå på hockeygymnasiet och spela fullt ut i SDHL med Djurgården.
– Jag känner verkligen att jag utvecklats mycket. Det jag gillar mest med Djurgården är att jag tränar både med tjejer och killar. Tre gånger i veckan är jag på is med Djurgårdens killar, ibland två år äldre, via hockeygymnasiet och den kombinationen är bra för mig, säger den 17-åriga centern.
Sofie Lundin är ordinarie i tabellfyran Djurgården och har gjort fem poäng på nitton matcher.
– Jag har fått förtroende från tränarna och spelat mycket. Vi startade inte särskilt bra, men vi hade många spelare skadade i början och gick runt på två kedjor. Nu har vi vunnit fem raka och höjt oss ordentligt. Det kommer att bli tufft att försvara guldet från förra säsongen, men vi siktar absolut på att göra det.
Djurgårdens Sofie Lundin tar sig förbi AIK:s Johanna Lagus i SDHL.Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
SDHL-tabellen haltar rejält. Djurgården har spelat nitton matcher medan exempelvis Luleå spelat tretton.
– Vissa helger har vi spelat torsdag till söndag. Det blir inte särskilt mycket återhämtning med fyra matcher på fyra dagar, man kan inte göra mycket mer än att ta hand om kroppen och äta rätt. Man får bita ihop och köra, helt enkelt.
Närmast väntar ett landslagsläger med Sverige inför VM i Ryssland i januari.
Det blir med största sannolikhet Sofie Lundins tredje raka junior-VM.
– Det blir även mitt sista JVM, så det ska bli kul att få en lite större roll i laget. Jag är äldst nu och det är jag inte särskilt van vid. Samtidigt är jag bekväm med att ta en stor roll i landslaget, det handlar både om vad man gör på och utanför isen. Jag ska ta hand om de yngre spelarna och visa vägen.
Gå till toppen