Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Carl Thulin skyndar långsamt efter debuten från start

När mittback Peter Larsson tackades av debuterade en ny mittback. Men vad som händer med den karriären tar Carl Thulin när den kommer.

Trots en fin debut funderar inte 18-årige Carl Thulin på HIF:s a-lag.
Efter säsongens sista presskonferens, som besöktes av en ensam journalist, hade alla spelare utom unge Carl Thulin hunnit lämna omklädningsrummet. Olympias korridorer ekade tomt på övriga ansvariga.
Men den 18-åringe debutanten som inte ens skulle vara där kunde ge sin syn på en match han inte ägnat många tankar på förhand.
– Vi förlorade med 0–2 så det hade kunnat vara roligare. Men vi gör ändå en bra match. Framförallt i första halvlek, säger Carl Thulin som fick känna på a-lagsspel redan förra veckan som inhoppare mot Örgryte.
I paus tackade HIF av sin lagkapten och mittback Peter Larsson som lämnar klubben efter sex år. Då stod det en ny mittback redo.
När namnen Carl Johansson tvingades lämna återbud bildades mittlåset av 19-årige Charlie Weberg tillsammans med just 18-årige Carl Thulin. Och det blev en debut från start med klart godkänt betyg.
Han stod ofta rätt och låg bakom några bra, precisa lyftningar i uppspelen i andra halvlek där just det precisa allt oftare lös med sin frånvaro.
Han är inne på sitt tredje år i HIF dit han kom från Svalöv. Men vad som händer framöver har han inte hunnit fundera på. Egentligen hade han fokus på U19-laget som under lördagen kvalade till U19-allsvenskan uppe i Degerfors.
– Jag är U19 och utgår från det. Klart att det var jätteroligt att vara med här. Men det är viktigt att hålla fokus på där man är och ska vara.
U19?
– För tillfället ja. Vad händer annars? Om man tänker på att man vill vara i a-laget och U19 bara är skit då utvecklas man inte och då försvinner a-laget också. Det är fokus som gäller och därför har jag inte tänkt något på nästa år, säger Carl Thulin.
Gå till toppen