Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Egbedi: "Jag tänkte på min mamma"

Edafe Egbedi sköt upp Landskrona till superettan. Det var han tvungen till, han hade ju lovat mamma och sin tränare.

Edafe Egbedi jublar tillsammans med målskytten Sadat Karim efter Landskronas 1–0-mål.Bild: @imageAuthorName CHRISTIAN ÖRNBERG
Det tog bara 45 sekunder innan bollen låg i nätet bakom Karlskronas målvakt Philip Olsson.
BoIS-mittfältaren Edafe Egbedi tog sig förbi två gubbar på högerkanten och serverade en friställd Sadat Karim som bara hade att avsluta.
– Jag pratade med Agim (Sopi) på telefon imorse och han sa att jag skulle gå stenhårt mot mål och attackera mina motståndare de första fem minuterna av matchen. Så jag gjorde bara vad min tränare hade sagt, säger han och får det att låta självklart.
Målet skänkte lugn åt hemmalaget som kunde ta ett klart grepp om matchen. Efter en halvtimme var det dags för Egbedi igen. I en snabb omställning fick han en perfekt tajmad passning av Thierry Zahui och avslutade med en sträckt vänstervrist i mål.
– Jag och Thierry gör alltid så på träning så det var inga direkta konstigheter, förklarar nigerianen.
Efter målet firade han med fansen på långsidan men tankarna vandrade iväg många mil ifrån Landskrona ip.
– Jag tänkte på min mamma. Jag pratade med henne i telefon innan matchen och jag lovade att göra mål. Det är skönt att vi klarade detta, för jag vet att hon var ledsen när vi förlorade två matcher, säger han och ler.
Egbedis kontrakt går ut efter säsongen men det är ingen tvekan om att han vill stanna kvar – vilket det mesta tyder på.
– Vi ska träffas på måndag och fixa med det. Jag älskar att spela för den här klubben och jag tror att vi kan klara oss bra i superettan, säger Edafe Egbedi.
Gå till toppen