Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

BoIS tillbaka i superettan

Landskrona BoIS är tillbaka i superettan. Nästa säsong väntar bland annat derbyn mot HIF.

Bild: Christian Örnberg
DIVISION 1
Landskrona 2
Karlskrona 0
Förväntansfullt men nervöst. Så var atmosfären före avspark. Landskrona BoIS hade fram till slutdramat misslyckats med att slå in matchbollen som skulle skicka upp dem i superettan. Läge för en nagelbitare?
Spänningarna på plan och på läktarna släppte efter 35 sekunder. Edafe Egbedi forsade fram på sin högerkant. Lyftningen var perfekt, och en omarkerad Karim Sadat kunde enkelt stötta in ledningsmålet med pannan.
Stämningen på arenan höjdes ytterligare när det några minuter senare stod klart att Ljungskile tagit ledningen mot Mjällby, det enda lag som hotade BoIS avancemang. I 27:e matchminuten kom nästa jubel när Ljungskile ökade på.
Karlskrona spelade avslappnat, men utan motivation. En het Egbedi prickade ribban och följde strax därpå upp med att slita sig loss och placerade säkert in 2–0-bollen i bortre hörnet.
Resten av matchen gick alla BoIS-are och väntade på slutsignalen vilket skulle bli startskottet för jättepartyt.
Så var matchen, minut för minut:
Gå till toppen