Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Hittarpstjej vann SM-guld – på första försöket

Lilly Johansson från Hittarps ridklubb knep SM-guldet i hoppning för kategori C med ponnyn Small Titan. Genom att avsluta med en felfri runda säkrade hon segern i sin mästerskapsdebut, skriver tidningen Ridsport.

Small Titan och Lilly Johansson.Bild: Therese Lindberg Johansson
Lilly Johansson kan numera titulera sig svensk mästare. Detta efter att hon tillsammans med hästen Small Titan deltog i SM vid Billdals Ridklubb söder om Göteborg.
– Det är mitt första SM men jag vågade ändå drömma om att vinna, säger den nykorade C-klassvinnaren till tidningen Ridsport.
Lilly Johansson tar emot sin guldmedalj.Bild: Therese Lindberg Johansson
Enligt tidningen ska Lilly ha ridit väl avvägt och mycket följsamt på Small Titan i både grundomgång och omhoppning. De var en av endast tre felfria ekipage på banan av elva startande. I omhoppningen kunde Lilly, som sista ryttare, fokusera på att rida felfritt.
– Jag var lite nervös men han är så superärlig så även om jag lägger honom fel så hjälper han mig alltid så jag kände mig ganska lugn, säger hon på väg in till prisutdelningen.
Fakta

Ponnyhoppning

Ponnyer är i tävlingssammanhang uppdelade i fyra kategorier beroende på dess mankhöjd.

A-ponnyer är ponnyer upp till 107 cm i mankhöjd.

B-ponnyer är ponnyer som är från 107 - 130 cm i mankhöjd.

C-ponnyer är ponnyer som är från 130 - 140 cm i mankhöjd.

D-ponnyer är ponnyer som är från 140 - 148 cm i mankhöjd.

Källa: Wikipedia

Gå till toppen