Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Katten Ebbe flög ur husbil – hittad i skogen

Katten Ebbe klättrade upp genom takluckan på en husbil i full fart, ramlade ned på vägen och försvann in i skogen. Nu har han hittats efter två veckors letande – helt oskadd.

En annan katt på luffen. Arkivbild.Bild: 200
Det var en kvinna som körde bakom husbilen som såg hur Ebbe plötsligt kom flygande ut från takluckan, landade på marken på riksväg 40 utanför Borås och sprang till skogs.
Sedan P4 Sjuhärad berättat om händelsen hörde husbilens förare av sig. Hon var på väg från en uppfödare i Borås till Stockholm med fem månader gamla Ebbe och en till katt.
– Det var när vi stannade i Ulricehamn som vi märkte att den ena katten var borta. Vi letade och letade överallt men hittade honom aldrig, sade husbilsföraren tidigare till Göteborgs-Posten.
Det fanns ändå ett litet hopp om att hitta Ebbe och flera har letat efter honom i skogen. En är Katarina Söderberg.
– Jag har letat efter honom hela höstlovet, säger hon till P4 Sjuhärad.
Och på lördagen fick hon betalt för slitet, katten lockades in i en bur som inte ska gå att öppna inifrån. Utbrytarkungen Ebbe lyckades ändå ta sig ur men fångades till slut in igen.
Katarina tog honom till djursjukhuset Blå stjärnan där de konstaterade att katten inte hade en skråma. Nu ska Ebbe slutligen transporteras till sitt nya hem – hur nu det ska gå.
Gå till toppen