Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Ledningsarbeten för sju miljoner igång i Båstad

Vattenledningar byts ut på bland annat Hagagatan och Hagalundsgatan i Båstad.

Vattenledningar ska bytas ut då ett större ledningsarbete genomförs på bland annat Hagagatan och Hagalundsgatan.Bild: Michael Lundblad
Vattenledningar på sammanlagt 550 meter ska bytas ut på bland annat Hagagatan och Hagalundsgatan. De nuvarande ledningarna är gamla och i dåligt skick. Ledningar som dessutom har orsakat flera läckor. En läcka i området skulle kunna skada närliggande fastigheter.
– Det handlar om att säkra dricksvattenförsörjningen, säger projektledare Jimmy Lubera.
I samband med arbetet, som ska vara klart i mitten av mars nästa år, kommer dessutom en ledning som går över privata tomter att åtgärdas.
Arbetet sker i ett 20-meters schakt och man kommer att metodiskt arbeta sig fram. Entreprenaden är tänkt att starta i grönområdet ovanför Buena Vista.
Boende ska ha informerats om att deras tillträde till fastigheterna tidvis kommer vara begränsade. Arbetet kommer så gott som uteslutande att pågå i körbanorna längs Hagagatan, Hagalundsgatan, Tarravägen och Skvaltkvarnsgatan.
Kostnaden är budgeterad till sju miljoner kronor.
– Det ska hålla för 80 år framåt, säger Jimmy Lubera.
Entreprenör är MVB Syd AB.
Gå till toppen