Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

ÖVK-profilen är tillbaka – på fel sida nätet

Den gamle ÖVK-profilen har återvänt till elitserien – men i en helt ny roll som tränare.

Efter flera års uppehåll är den gamle ÖVK-profilen Kristian Lund tillbaka i elitserien.
Med tre SM-guld, tidernas hårdaste serve och en överraskande comeback som libero är Kristian Lund en av de största profilerna i ÖVK:s stolta historia. Under torsdagen kommer Kristian tillbaka till Örkelljunga, men den här gången på motståndarlaget Lunds ledarbänk.
– Det är klart att det ska bli lite speciellt. Men vi har ju inga större förhoppningar inför en sådan här match, Örkelljunga är ju inte ett lag vi ska kunna konkurrera med, säger den 41-årige norrmannen, som i höst gjort debut som tränare på den här nivån.
Efter sin aktiva karriär, som förutom SM-segrarna med ÖVK bland annat innehöll 54 A-landskamper för Norge, har Kristian Lund i första hand satsat på att bli domare. Förra året utsågs Kristian till Sveriges bästa beachdomare och siktet var inställt på elitserien även inomhus.
– Jag har gått utbildningen och när Lund hörde av sig tvekade jag först ett tag. Men nu blir det full satsning på tränarjobbet, under inomhussäsongen, och det här är hur roligt som helst.
Kristian Lund, som numera bor i Helsingborg, erkänner att han inte har någon större bakgrund som tränare. Men han har ansvarat för Skånes distriktslag i ett par omgångar och under sin egen elitkarriär lärde han sig förstås massor av olika coacher, inte minst av ÖVK:s gamle guldmakare Ismo Peltoarvo.
– Ismo är min stora förebild, han var en komplett tränare, och nu lär jag mig mycket av Pawel Rzepinski. Han har huvudansvaret i Lund, men eftersom han också spelar är det jag som håller i matchningen.
Lund, som är nykomlingar, har inlett med åtta raka förluster och bara tagit poäng i en 2–3-match mot Tierp.
– Vi har ett ungt och oerfaret lag och vi visste att det skulle bli så här tufft. Men målet är att vi ska etablera oss i elitserien och det har vi absolut en bra chans att göra, tycker den gamle ÖVK-idolen.
Gå till toppen