Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Kostnaden för att renovera GA-skolan skenar – från 30 till 48 miljoner kronor

Budgeten spräcktes med 60 procent när Internationella engelska skolan skulle komma på plats i gamla GA-skolan. En bygglovsmiss och ett dramatiskt ras av ett valv är ett par av förklaringarna. Tidspressen ledde också till att kommunen bröt mot lagen.

Internationella engelska skolan är en av Helsingborgs nyaste skolor. Yasmin Mahammed, Leo Gränse och Zaga Karterud är några av eleverna.Bild: Sandra Henningsson
Det har hela tiden varit bråttom att få Internationella engelska skolan på plats i gamla GA-skolan. Läsårsstarten gick naturligtvis inte att rucka på för den nya friskolan. Arbetena med att rusta upp byggnaden fick därför påbörjas medan Komvux Kärnan fortfarande var kvar i lokalerna. Damm och buller ledde till flyttade lektioner och till att personal vid något tillfälle fick gå hem. Ännu i början av sommaren pekade dock det mesta på att budgeten på 30 miljoner kronor skulle hålla. Men slutnotan ser ut att landa betydligt högre - på 48 miljoner kronor. Förklaringarna är flera.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen