Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Länsstyrelsen upphäver kommunens nej till vindkraftverk i Stidsvig

Billyvind AB har sedan flera år tillbaka velat bygga vindkraftverk längs E4:an i höjd med Stidsvig men har fått avslag från kommunen. Men efter ytterligare överklaganden har nu länsstyrelsen skickat tillbaka frågan till kommunen.

När plan- och byggnadsnämnden i september på nytt avslog företagets ansökan om att bygga ett vindkraftverk längs E4:an i höjd med Stidsvig hade man flera anledningar till sitt beslut.
Läs också Kommunen håller fast vid sitt beslut: Inga vindkraftverk i Östra Ljungby
Det handlade delvis om att de remissvar som företaget begärt in var för gamla men avslaget berodde också på att ett vindkraftverk så nära bostäder inte passade in i översiktsplanen för vindkraft i kommunen.
Men hos länsstyrelsen, där ärendet hamnade efter att företaget överklagade kommunens beslut, ser man annorlunda på saken.
Läs också Känner sig överkörda av vindkraftplaner
Istället för att säga nej till ansökan borde kommunen utrett placeringen av vindkraftverket ytterligare samt ha gett Billyvind möjlighet att inhämta nya remissvar. Därför upphäver länsstyrelsen kommunens avslag och skickar tillbaka ärendet till nämnden.
Gå till toppen