Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Örkelljunga

Folkvimmel och nya upptäckter på mässan i Örkelljunga

Örkelljunga träffas, som arrangerades i Forum på lördagen, hade som syfte att locka fler än bara företagare. Och det lyckades man med.

Redan två timmar efter att mässan öppnade hade Örkelljunga träffas haft 1500 besökare.Bild: Astrid Adelgren
Inne på mässan luktar det popcorn, och det är så mycket folk att det endast går att ta sig fram med snigelsteg. Från scenen sjunger operasångaren Martin Lindau, som senare under eftermiddagen kommer att avlösas av ingen mindre än Hasse Andersson. I montrarna finns en hel del lokala företag. Men också lokala föreningar, kommunen och dess skolor, och så Statens institutionsstyrelse.
Patrik Jansson och Birgitta Karlsson från Statens institutionsstyrelse fick många frågor från allmänheten.Bild: Astrid Adelgren
– Det känns viktigt att visa vad vi gör på Ljungaskog, säger Birgitta Karlsson som är rektor för skolan på ungdomshemmet.
Under dagen har hon fått svara på många frågor om bygget av hemmets lokaler. Men hon är också på jakt efter en ny lärare till skolan, och ett visst resultat har dagens nätverkande redan gett.
– Jag har en på kroken.
Men det finns också en hel del att sysselsätta sig med. Man kan få ansiktsmålning, eller slå sig ner bland stora legobitar till exempel.
Axel Gustafsson har tillsammans med farmor Helena Bengtsson byggt ett helt torn i lego.
– Jag är lite förvånad över att det är så mycket folk här, säger Helena Bengtsson.
Helena Bengtsson och Axel Gustafsson hade aldrig varit på Forum tidigare.Bild: Astrid Adelgren
Axel Bengtsson sysselsatte sig med att bygga ett torn som var högre än han själv.Bild: Astrid Adelgren
Det är första gången som Örkelljunga träffas arrangeras. Tanken har just varit att inte bara locka företag, utan även allmänheten och föreningar.
– Kan företag, föreningar och kommunen lära känna varandra lite mer, så blir det lättare att skapa samarbeten, säger Krister Persson som är kommunens näringslivs- och turistchef, och som också sitter i styrelsen för föreningen Örkelljungas Näringsliv.
Med tanke på den strida strömmen av folk så verkar det som att man har lyckats: två timmar efter att mässan har öppnat har man redan haft 1500 besökare.
– Det är över all förväntan, säger Krister Persson.
Elsie Eliasson och Kurt Arne Johansson hade åkt från Skånes Fagerhult.Bild: Astrid Adelgren
Elsie Eliasson, som tillsammans med Kurt Arne Johansson har kommit till arrangemanget, slås av hur mycket som finns i kommunen, som hon tidigare inte kände till.
– Det är så mycket man inte vet om och som man inte ser när man åker och handlar.
Kobra Mizaee, som var på mässan tillsammans med Masoma Hassani, tyckte att det fanns mycket att titta på.Bild: Astrid Adelgren
Kobra Mizaee är en annan av alla besökare i folkvimlet. Hon har gått runt och tittat på olika saker, och har samtidigt passat på att lyssna när folk pratar svenska.
– Jag tycker om Örkelljunga, konstaterar hon.
Redan nu lutar det åt att mässan kommer att arrangeras igen i framtiden.
– Vi hoppas att det kan bli en 2019, säger Krister Persson.
Gå till toppen