Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bojkotten inget svårt beslut: ”Till slut kommer man till en viss punkt”

Efter förbundets nonchalans tyckte landslagsstjärnan Caroline Seger inte att galabojkotten var ett svårt beslut. – Har vi inte nått ett avtal på ett år känns det lägligt att något händer. Till slut kommer man till en viss punkt, sa hon på söndagskvällen.

Caroline Seger på väg av planen med den allsvenska silvermedaljen.Bild: AVDO BILKANOVIC
Trots att Caroline Seger inte spelade en enda minut i den avslutande allsvenska matchen mot Hammarby så var hon efteråt kvällens mest jagade spelare.
– Jag kan bara hänvisa till det som jag sagt tidigare i dag, sa hon och menade att hon till Fotbollskanalen tidigare under söndagen hade gett de kommentarer som hon och hennes förhandlande part hade att dela med sig av.
Där förklarade hon att landslaget var besviken över hur förbundet hade hanterat dem under året och att det under ett års förhandlande inte gått framåt.
Hon ville inte konkretisera hur långt ifrån varandra man befinner sig eller om det finns några särskilda punkter där de inte lyckas närma sig varandra.
– Jag kan inte kommentera det som vi pratar om. Det är ju något avtalsmässigt mellan oss och förbundet.
Det som ändå är tydligt är att landslaget vill ha förbättrade förutsättningar jämfört med i dag och att de vill se förbundet visa en större ambition för att utveckla damlandslaget. Caroline Seger säger att det som man framför allt kämpar för är att ge kommande landslagsstjärnorna vad de förtjänar. Själv menar hon att hon inte har så många säsonger kvar.
Hon menar också att landslagsspelarna är eniga kring agerandet även om det var hon som på söndagen berättade om agerandet att nobba Fotbollsgalan nästa måndag.
– Vi står stadigt i det här och slåss för samma sak. Det mest konstiga är kanske att man har tusen missade samtal på sin telefon när man spelar den sista allsvenska omgången. Det verkar inte som några journalister hade koll på det idag i alla fall.
Hur tycker du att uppslutningen kring ert agerande har varit från andra spelare?
– Det är fortfarande ganska nytt för det sipprade ut under söndagen. Naturligtvis har vi i landslaget hela tiden haft det med i vetskapen att det skulle kunna hända och tagit ett gemensamt beslut om det. Det är inte jag som går i bräschen och ensam säger att så här ska vi göra. Det är något som vi gör tillsammans.
Kan du se att ni tar till fler aktioner framöver för att få i hamn ert avtal med förbundet?
– Det är svårt att säga. Jag vill inte spekulera kring det. Vi är inte där ännu och Fotbollsgalan ligger utanför det sportsliga. Min förhoppning är att vi snart ska komma överens om ett avtal.
Caroline Seger vill inte uttala sig om det skulle kunna bli aktuellt med en bojkott mot att spela träningslandskampen mot Frankrike den 27 november.
FC Rosengårds sportchef och landslagets mesta spelare genom tiderna Therese Sjögran välkomnade spelarnas agerande.
– Jag är bara insatt i frågan genom det som har stått i tidningarna, men har det inte hänt något på ett år måste man väl agera för att det ska hända något. Därför tycker jag det är bra.
– Personligen tycker jag att man ska ha ersättning när man spelar i landslaget. Herrarna har ju det. Varför ska då inte damerna ha det?
Gå till toppen