Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

EVS upp i serietopp efter säker seger

Engelholm luftade stora delar av truppen men vann ändå solklart i tre raka set.

Några EVS-tjejer jublar under det andra setet av söndagens segermatch mot Sollentuna.
Elitserien
Engelholm–Sollentuna 3–0
Ljudanläggningen strulade, trots kommunens löfte om att den var lagad, men själva matchen blev inga större problem. EVS vann med 3–0 och gick därmed upp i serieledning.
Efter ett tufft program på sistone, den här veckan har det till exempel spelats två matcher i Köpenhamn, fanns det kanske en risk att EVS-spelarna skulle vara lite slitna, men det märktes absolut inte. Hemmatjejerna satte full fart från början och efter 6–1 och 14–5 blev det solklara 25–15 i första set, sedan Kaleigh Nelson briljerat med fem poäng.
I det andra setet vilades Emily Sklar och Sollentuna bjöds plötsligt in i matchen. Gästerna ledde rentav med 10–11 och ända fram till 15–14 till EVS var det helt jämnt. Men då slog inhopparen Nora Andersson in ett svårt läge från sin vänsterkant och när den unga centern Kirsten Van Leusen blockade in både 20–16 och 22–16 var det förstås kört för Sollentuna. Efter två avslutande serveess från Nora Andersson blev det 25–17 och Nora gjorde totalt sex poäng i setet.
EVS-tränaren Per-Anders Sääf släppte sedan in andrepassaren Sofia Erlandsson och vänsterspikern Matilda Ekholm från start i det tredje setet och båda levererade direkt. Hemmatjejerna gick loss till 6–2 och 11–5 och även om Sollentuna kröp närmare ett tag blev det till slut solklara 25–16, sedan Sollentuna servat ut på matchbollen.
Det här var EVS fjärde match på åtta dagar och redan på tisdag kväll är det dags igen. Då väntar Gislaved, som i lördags fick stryk med 3–0 mot Engelholms toppkonkurrent Örebro, i en ny drabbning i Kungsgårdshallen.
Läs alla artiklar om: Elitserien 2017/18: EVS–Sollentuna
Gå till toppen