Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fotbollsbasen om bojkotten: ”Oerhört förvånande”

Att dela ut SM-guldmedaljerna till Linköping skulle bli en lugn eftermiddag för förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson på väg till avgörande herrkvalet i Milano. Men på idylliska Limhamns idrottsplats blåste det snålt istället.

Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson på läktaren under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan LB07 och Linköping.Bild: PETTER ARVIDSON
Damlandslaget gick ut med en bojkott av Fotbollsgalan om en vecka och Karl-Erik Nilsson gjorde allt för att hålla skenet uppe.
– Jag hoppas verkligen att det här är ett missförstånd, sa han efter medaljceremonin i kvällsmörkret.
Ett 60-tal fotbollsentusiaster fanns kvar för att hylla Linköping, inklusive de nio tillresta supportrar som försökt hålla ångan uppe under 90 minuter.
– Nu är det högsta fart för att lösa det här. Jag har ingen plan för det nu, sa han och hastade iväg till kvällsflyget.
– I torsdags satt vi olika parter ner och pratade. Vi skulle återkomma mitt i veckan. Så kom det här utspelet i dag mitt under mitt under pågående förhandlingar. Därför är det oerhört förvånande att spelarna går ut så här, när vi har en pågående diskussion med Spelarföreningen som företräder dem. Min tro är att sista ordet inte är sagt kring Fotbollsgalan.
– Någonstans måste det finnas en liten, liten form av missförstånd mellan Spelarföreningen och spelarna. En gala utan damlandslaget vore synd för alla inblandade parter.
I Danmark finns en konflikt. Varför har det dröjt så länge med ett avtal här i Sverige?
– Vi har en dialog och vi har en förhoppning att lösa det problem som uppstått. Det är allt jag kan säga för tillfället, säger Karl-Erik Nilsson.
Gå till toppen