Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Kohonen hjälte och syndabock när FCH förlorade

FCH kämpade sig tillbaka mot jumbon AIK. Mika Kohonen gjorde två mål men den finske veteranen blev syndabock när det bara blev en poäng för helsingborgarna. – AIK:s segermål är helt och hållet mitt fel, säger han.

Mika Kohonen var i händelsernas centrum när FCH förlorade mot AIK.
SSL
AIK–FC Helsingborg 6–5 eftr.förlängning
FCH såg ut att gå mot en ny förlust när jumbon AIK gjorde 5-2 efter 1.23 av den sista perioden. Men helsingborgarna kom tillbaka i matchen genom tre mål på tre och en halv minut. När Mika Kohonen gjorde sitt andra mål till 5–5 efter åtta minuter hade gästerna slagläge för en viktig trepoängare. Men trots ett visst spelmässigt övertag för FCH blev det inte fler mål i slutakten och matchen gick till förlängning. På sitt sätt logiskt att matchen gick dit då skottstatistiken slutade helt jämnt 21–21.
– Jag tycker att vi ska vinna matchen när vi kommer ikapp, vi ägde matchen och skapade tillräckligt med chanser, säger FCH:s Mika Kohonen.
Mika Kohonen var inblandad även när det skulle avgöras, men nu på ett negativt sätt. Den finske veteranen slog en slarvig passning hemåt som tvingade målvakten Jonathan Edling att riva ned den anstormande AIK-spelaren med straff och utvisning som följd.
Edling räddade straffen men efter bara tolv sekunders spel med en man mer avgjorde AIK:s Andreas Stefansson.
– Jag misstolkade situationen när jag slog den passningen. Även om jag inte tycker det är straff så är det målet helt och hållet mitt, det känns snöpligt att förlora, säger den finske veteranen självkritiskt.
FCH är inne i en tung period och har nu fyra raka förluster. Men Mika Kohonen tycker ändå att matchen i Solnahallen var ett steg i rätt riktning.
– Det kändes som att vi idag bestämt oss för att fajtas, jag tycker vi visar ett stort hjärta och följer matchplanen, säger han.
Läs alla artiklar om: SSL 2017/18: AIK-FCH
Gå till toppen