Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Nora glänste när EVS gick upp i topp

Den nya EVS-tjejen Nora Andersson har mest suttit på bänken men nu fick hon visa sin klass.

Nora Andersson var en av de EVS-tjejer som fick chansen – och som hon tog den.
Elitserien
Engelholm–Sollentuna 3-0
Nora Andersson är ett av alla nyförvärv i EVS den här säsongen och när EVS tog steget upp som serieledare fick den 19-åriga Örkelljungatjejen verkligen chansen att visa vad hon går för. Det blev visserligen bara spel i ett set – men vilket set...
– Ja, det måste ha varit det bästa jag har gjort, i alla fall sedan jag kom till Engelholm. Och förmodligen även annars också, säger Nora när vi grattar till det strålande inhoppet.
Hemmamötet med Sollentuna var den fjärde matchen på åtta dagar, så EVS ville gärna låta så många tjejer som möjligt få komma in och avlasta dem som dragit ett tungt lass.
– Det var tanken redan före matchen och nu funkade det ju riktigt bra. Tjejerna som kom in visade att vi kan göra så här fler gånger, när det behövs, säger tränaren Per-Anders Sääf.
Den amerikanska vänsterspikern Emily Sklar har haft problem med sin rygg och även om hon känner sig bättre kunde Sääf låta henne vila i de två sista seten mot Sollentuna. Direkt från start i det andra kom Nora Andersson, passaren Fanny Anderssons lillasyster, in och efter en lite tveksam start var Nora helt lysande. När hemmatjejerna svarade för sitt avgörande ryck, i slutet av setet, avgjorde Nora ett tufft läge från vänsterkanten och sedan avslutade hon setet med två serveess. Totalt blev det sex poäng, på ett enda set.
– Det har jag aldrig gjort förut och när jag fick höra statistiken, i en timeout, trodde jag knappt att det var sant, erkänner EVS-aren.
Nora Andersson spelade från start mot Svedala, då blev det fyra poäng på två set, men annars har hon mest fått finna sig i att sitta på bänken. Ett stort steg förstås, efter all speltid hon fick under åren på volleybollgymnasiet i Falköping.
– Men det var jag ju helt inställd när jag valde att gå till Engelholm. Jag visste att konkurrensen är tuff och jag är inte alls besviken. Tvärtom, jag lär mig väldigt mycket på träningarna, inte minst av våra proffs, och jag känner att jag utvecklat precis allt.
Efter sitt lyckade inhopp lämnade Nora Andersson över till Matilda Ekholm och även hon briljerade från sin vänsterkant. 25–15, 25–17, 25–16 innebar att Engelholm gick upp i topp i elitserien och redan på tisdag kväll väntar en ny match; Gislaved hemma i Kungsgårdshallen.
Läs alla artiklar om: Elitserien 2017/18: EVS–Sollentuna
Gå till toppen