Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

ÖVK tappar mark efter en rejäl smäll

Målet var en ny seger men Örkelljunga kunde aldrig hota Södertelge.

ÖVK-tränaren Jonas Svantesson var inte särskilt nöjd efter smällen i Södertälje.
Elitserien
Södertelge3
Örkelljunga0
Häromdagen lämnade den poängstarke amerikanen Matt Hilling efter en intern schism och i samma veva blev Södertelge utklassade av Tierp. Men i den här matchen märktes absolut inget av en eventuell kris i klubben.
– Nej, ibland blir det ju så här, att alla tar sig samman och Södertelge gjorde det verkligen bra, efter allt som hänt, säger Örkelljungas tränare Jonas Svantesson efter 0–3-smällen i söndagens bortamatch.
ÖVK hade naturligtvis stora förhoppningar inför den här uppgiften, men Jonas Svantesson är ärlig när han konstaterar att ingenting fungerade.
– Motståndet var inte alls dåligt, men det var ju vi som bjöd in dem och vi spelade inte alls bra. Det var krampaktigt från början och det släppte aldrig. När Södertelge gjorde några bra saker blev vi stressade och pressade.
Svantesson valde att starta med Peter Lundgren som vänsterspiker och med Elias Andreasson som libero. Men ganska snabbt kom Jakob Wijk Tegenrot in i stället för Lundgren och Filip Nilsson ersatte Andreasson.
– De fick fortsätta under resten av matchen och Filip var väl egentligen den enda av våra spelare som kan få godkänt betyg, han var den ende som hade lite flyt i sitt spel. Så Filip gjorde ett bra inhopp, även om också han missade en del.
Setsiffrorna 25–16, 25–23 och 25–22 visar också att Södertelge var bästa laget och nu är NV-skåningarna bara två poäng före. I statistiken ser vi att högerspikern Tomas Vilimas återigen var etta i Örkelljunga, men hans 14 poäng räckte inte långt.
Elitserien fortsätter med match redan på onsdag, borta mot Falkenberg, och Jonas Svantesson tackar och tar emot.
– Det passar oss perfekt, då får vi en snabb chans till revansch, säger han från en deppig spelarbuss på väg söderut.
Gå till toppen