Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Helsingborgsband förband till The Rumjacks från Australien

Folkrockpunkarna Punk Mahone gör två gig med genrens hetaste band.

Punk Mahone.Bild: Morgan Hardwood, Londonlight.org
Inom keltisk folkpunkrock brukar Dropkick Murphys och Flogging Molly räknas som genrens fanbärare. Men på senare år har The Rumjacks från Sydney i Australien seglat upp som en av de stora utmanarna.
– De har magiska melodier och ett makalöst tryck i sina låtar. Ett fantastiskt liveband, säger Anders Johansson från Punk Mahone.
Han träffade The Rumjacks frontman Frankie McLaughlin i samband med en konsert i Köpenhamn för två år sedan.
– Vi fick bra kontakt och när gruppen nyligen spelade på en stor festival i Tyskland träffade jag även resten av bandet. Ett jättetrevligt gäng.
När Anders Johansson fick frågan om Punk Mahone kunde supporta The Rumjacks för en spelning på The Tivoli var det bara att tacka ja. Dessutom fick de även ta hand om förbandsgiget på klassiska Loppen på Christiana i Köpenhamn.
– Nu blev The Tivoli-giget flyttat till Garage i Höganäs efter konkursen. Så vi spelar där på torsdag 16 november och nu på onsdag 15 november är det Köpenhamn som gäller, säger Anders Johansson.
– Det är som är så kul med den här genren är att banden hjälps åt och stöttar varandra. Så jag hoppas att folk tar chansen att se The Rumjacks. För det är ett band på väg uppåt, säger Anders Johansson.
Han är också hyfsat nöjd med hur det flyter på för egna Punk Mahone.
– Vi har varit i studion och spelat in fem låtar. Och i somras hade vi väldigt kul när vi spelade på Rock It-festivalen i Ängelholm. Och nu har det precis blivit klart att vi spelar på The Tivoli på S:t Patricks dagen den 17 mars nästa år.
– The Tivoli ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Vi har ju nästan varit lite av husband där. Jag tror och hoppas att det blir bra med de nya ägarna, säger Anders Johansson.
Gå till toppen