Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Hilda Denny tillbaka i Helsingborg med egen show

Helsingborgstjejen Hilda Denny ger en egen show på Rockbåten. "Det blir en mycket visuell show. Mycket glädje och känslor. Mina låtar handlar om vad jag gått igenom och vad jag tänker på. Det blir lite som att gå in i mitt huvud", säger hon.

Efter två år i Australien är Hilda Denny tillbaka i Sverige och Helsingborg igen för att ytterligare få fart på sin musikkarriär.
Den 24 november presenterar hon sin show "Patience" på Rockbåten.
– Min senaste ep heter "Patience" och när den släpptes tidigare i år hade jag en releaseshow i Sydney. Det blev jättebra och därför vill jag göra samma sak här i Helsingborg. Det ska bli jätteroligt, säger Hilda Denny, vars far är från Australien och det är därför hon bott "down under" under två års tid.
– Jag har egentligen precis flyttat tillbaka till Helsingborg, säger Hilda Denny.
Hennes musikkarriär började på allvar 2013 då hon var med i musikprojektet Stars for life som uppträdde i Sydafrika. Året därpå fick hon och ett antal andra unga artister jobba med Anders Bagge.
– Jag skrev en hel del låtar och fick en massa nya kontakter. Bland annat träffade jag min nuvarande producent, Rickard Bonde Truumeel, som också är från Helsingborg, säger Hilda Denny.
– Vi har jobbat tillsammans sedan dess. Rickard har producerat både min första och min andra ep. Sen har vi även skrivit en del till Eurovision. Vi får väl se om vi får med någon låt.
Kan du berätta lite om showen på Rockbåten?
– Det kommer att vara min egna låtar från första och andra ep:n. Plus att jag slänger in ett par covers. I Sydney jobbade vi mycket med det visuella och det blir samma sak här. Jag tänker mycket på färger när jag skriver musik och det vill jag få fram i showen, säger Hilda Denny.
– Det ska vara mycket glädje och känslor. Alla mina låtar är baserade på vad jag gått igenom och vad jag tänker på. Det blir lite som att gå in i mitt huvud.
Under hösten har en av Hilda Dennys låtar, "Waiting it out", legat på P3 Osignats lista under flera veckor. Den låten ger en rätt bra uppfattning om vilken musikalisk väg Hilda Denny valt.
– Ja, det kan man säga. Det är nog en av mina poppigaste låtar. En del av mina andra låtar är mer akustiska och har nästan lite jazz- och bluesinfluenser. Experimentell pop brukar jag kalla min musik.
Hur ser planerna ut för framtiden?
– Jag ska bli kvar i Sverige. Och jag ska fortsätta jobba med Rickard. Vi ska börja på min tredje ep. Varje gång jag släppt en ep har det gått lite bättre. Jag kör mitt eget race, utan att tänka på alla andra, säger Hilda Denny.
– Musiken betyder allt för mig. Det är det jag brinner för. Det är nog därför som jag har det här drivet. Man får många tunga dippar och ibland stannar man upp och undrar om det är värt allt slit. Och svaret är alltid – det är klart att det är värt det.
Gå till toppen