Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Historisk körkonsert i Ängelholms kyrka

Helgen den 18 och 19 november är det dags för höstens stora oratoriekonsert i Ängelholms kyrka.

Då framförs för första gången i Ängelholm ett av musikhistoriens största och mäktigaste körverk, Johann Sebastian Bachs mässa i h-moll.
Det är Ängelholms vokalensemble och Ängelholms oratoriekör som sjunger tillsammans med fem solister: sopranerna Maria Lafveskans och Karolina Strand, countertenoren Daniel Carlsson, tenoren Martin Hultkvist och basen Gustav Natt och Dag.
Orkestern som ackompanjerar består av stråkar, flöjter, oboer, fagotter, trumpeter, horn och pukor. Alla musikerna spelar på instrument eller kopior av instrument från Bachs tid, så att man får en autentisk orkesterklang.
Dirigent för det hela är Ingrid Larsson Hultkvist.
Ängelholms oratoriekör.Bild: Mats Landerberg
Bachs mässa i h-moll är till både omfattning, svårighetsgrad och musikalisk halt ett av den västerländska musikens största vokala verk.
Under några av sina sista år, sammanställde Bach detta verk främst av musik han komponerat tidigare, och fyllde på där det behövdes med nykomponerade satser. Resultatet blev en musikmässa av aldrig tidigare skådat format.
H-mollmässan framfördes dock inte under Bachs livstid; den var alldeles för omfångsrik för att passa i ett liturgiskt sammanhang och att göra en konsert med mässmusik var inte tänkbart vid den tiden.
Konserten börjar klockan 17 både lördag och söndag.
Biljetter finns att köpa i Killbergs bokhandel och på församlingsexpeditionen. Ordinarie biljettpris: 180 kronor. Med HD-pass: 130 kronor.
Ängelholms vokalensemble.
Gå till toppen