Perstorp

Kvinna i Perstorp anhållen för sju år gammalt mord

En kvinna har anhållits misstänkt för mord på en tvåårig pojke som avled i Perstorp i för sju år sedan. Efter att en person vänt sig till polisen under hösten började polisen utreda händelsen på nytt.

Den 28 september 2010 fann ambulanspersonal en tvåårig pojke livlös i sin säng på en adress i Perstorp. Pojken dödförklarades kort därefter och kroppen obducerades eftersom dödsorsaken bedömdes som oklar.
Läs mer:Misstänkt mord i Perstorp polisanmält – efter sju år
Men tidigare i början av oktober i år, alltså sju år senare, fick polisen uppgifter från en privatperson om att den tvåårige pojken i själva verket mördats. Tipset ledde till att polisen började undersöka dödsfallet närmare och på måndagsmorgonen greps en kvinna misstänkt för mord. Hon var då anhållen i sin frånvaro.
- Efter att polisen nyligen fått in nya uppgifter i ärendet uppstod misstankar om att en kvinna, närstående den avlidne pojken, kan ha orsakat pojkens död. I morse beslutade jag därför att anhålla kvinnan i sin frånvaro såsom misstänkt för mord. Senare under dagen greps hon och efter ett kort inledande förhör fattade jag beslut om att anhållandet skulle kvarstå, säger kammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg.
Den mordmisstänkta kvinnan nekar dock till anklagelserna.
– Hon är skäligen misstänkt för mord, alltså den lägre graden av misstanke, säger Helene Jacobsson.
På grund av förundersökningssekretess kan åklagaren inte gå in på fler detaljer i ärendet just nu.
– Jag vill inte gå närmare in på omständigheterna men efter förhöret med kvinnan beslutade jag att hon skulle vara fortsatt anhållen, säger åklagaren Helene Jacobsson.
Också kvinnans advokat Karin Amédro är fåordig.
– Hon är förhörd i dag och förnekar brott, säger hon.
Vad som har lett till att det har blivit ett misstänkt mord har Karin Amédro inte koll på.
– Jag har inte fått ta del av vad som har kommit fram och vet inte vem som har lämnat uppgifter som förändrar läget. Det har inte presenterats något bärkraftigt bevis och hon är bara skäligen misstänkt, säger Karin Amédro.
Utredningsarbetet kommer nu att fortsätta, främst med fler förhör.
Senast torsdagen den 16 november ska åklagaren fatta beslut om kvinnan ska begäras häktad eller inte.
Läs alla artiklar om: Barnamordet i Perstorp
Gå till toppen