Helsingborg

Rattfull lastbilschaufför körde mot trafiken på Kopparmöllegatan

Helgen har inneburit sex fall av rattfylleri i Helsingborg. Det grövsta handlade om en lastbilschaufför som körde full mitt i centrala stan.

Ett fall av rattfylleri på grund av narkotikapåverkan och fem orsakade av alkohol är facit av polisen arbete under helgen – och det handlar bara om Helsingborg.
Det grövsta fallet inträffade strax före klockan sex på lördagsmorgonen då polisen fick tips om en lastbil som framfördes vingligt. När polisen kom till platsen, Kopparmöllegatan, kunde de se en lastbil som framfördes på fel sida av vägen mot trafikriktningen. Och det rådde ingen tvekan om att det var fel eftersom gatan har en mittrefug som delvis är planterad med träd.
– Chauffören vägrade att stanna när polisen gav tecken, säger polisens pressinformatör Eva-Lotta Hermansson-Truedsson.
Lastbilsföraren lämnade därefter Kopparmöllegatan och via andra vägar tog han sig ända till Lilla Möllevångsgatan, närmare 200 meter från Kopparmöllegatan, där färden avslutades då lastbilen kördes upp på en trottoar.
När polisen fick tag i den 31-årige chauffören, visade det sig att han var rejält berusad och han anhölls senare misstänkt för grovt rattfylleri.
Ytterligare ett fall av grovt rattfylleri inträffade samma kväll vid 19.30-tiden i hamnen då en man körde av från färjan och stoppades i tullfiltret.
Enligt Eva-Lotta Hermansson-Truedsson är sex fall av rattfylleri inte ovanligt efter en helg även om sådana fall som lastbilschauffören på Kopparmöllegatan inte tillhör vanligheterna.
Gå till toppen