Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Förödande bilbomb i Aden

Bilden visar förödelse vid ett tidigare bombdåd i hamnstaden Aden i Jemen. Arkivbild.Bild: Wael Qubady/AP/TT
Minst tio människor uppges ha dödats av en bilbomb i det oroliga Jemen. Bomben detonerade vid en vaktpost i hamnstaden Aden, enligt säkerhetskällor.
Terrorrörelsen IS har tagit på sig dådet, uppger källorna.
Åtta av de döda ska ha varit medlemmar av Adens säkerhetsstyrkor och två av dem civila. Ett stort antal människor har skadats och för vissa av dem är tillståndet kritiskt, enligt chefen för säkerhetsstyrkorna.
Kort därpå uppgav Huthirebellerna, som stöds av Iran, att de förstört vitala system på flygplatsen i Sanaa. Det kan försvåra de redan begränsade möjligheterna att ta emot hjälpsändningar till den nödlidande civilbefolkningen.
Jemen har härjats av inbördeskrig sedan hösten 2014 då Huthirebellerna började inta huvudstaden Sanaa och störtade president Abd Rabbu Mansur Hadi. Regeringen flyttade sedermera sitt säte till Aden.
Konflikten har utvecklats till en kraftmätning mellan Iran, som stöttar Huthirebellerna, och den saudiskledda koalition som stöder Hadi. Närmare 10 000 personer har dödats, varav många civila.
Gå till toppen