Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

Här är förändringarna i HIF:s tränarstab

Jonas Eidevall och Daniel Andersson lämnar HIF – Reine Almqvist och Sven Andersson återvänder.

Målvaktstränaren Sven Andersson återvänder till HIF.
Under måndagen kunde HD-Sporten berätta Reine Almqvist var på väg tillbaka till HIF och sedan tidigare är det känt att Jonas Eidevall lämnar sitt uppdrag i HIF:s tränarstab.
Under tisdagen meddelade HIF på sin officiella hemsida att Reine Almqvist ansluter och att Jonas Eidevall lämnar. Dessutom försvinner Daniel Andersson efter tre år som målvaktstränare och ersätts av Sven Andersson, som det senaste året har varit verksam i IFK Göteborg men dessförinnan har ett långt förflutet både som spelare och ledare i HIF.
– Jag är glad över mitt år i IFK Göteborg men också över att få vara tillbaka i Helsingborgs IF. Jag ser fram emot att arbeta här och nå det mål vi satt upp: att ta tillbaka HIF till Allsvenskan, säger Sven Andersson till HIF:s officiella hemsida.
Huvudtränaren Per-Ola Ljung fyller i:
– Arbetet med att skapa ett konkurrenskraftigt ledarteam fortsätter. Med Sven i ledarstaben får vi adderat vass kompetens och stor erfarenhet inför kommande utmaningar. Han kommer att jobba tillsammans med övriga tränare i planering och genomförande av den dagliga verksamheten samt vara behjälplig inom feedback och scouting. En framgångsrik, erfaren och vass fotbollsprofil med lång historia i klubben är tillbaka, säger Ljung till klubbens officiella hemsida.
Reine Almqvist kommer att ha huvudfokus på feedback och scouting.
– När jag fick frågan var det klart att jag ville ställa upp för laget i mitt hjärta. Jag ser fram emot utmaningarna och hoppas att vi tillsammans kan ta HIF tillbaka till Allsvenskan, säger Reine Almqvist till klubbens officiella hemsida.
Per-Ola Ljung om Reine Almqvists uppdrag:
– Reine kommer utifrån valt spelsätt att arbeta med övriga tränare nära spelartruppen. Han kommer även att med övriga tränare planera innehåll i den dagliga verksamheten. Reine har de senaste åren jobbat nära svenska A- och U21-landslaget mestadels i rollen som scout. Han har på nära håll kunnat följa trender och influenser i toppfotbollens utveckling. Ännu en framgångsrik, erfaren och vass fotbollsprofil med lång historia i klubben kommer tillbaka.
Läs alla artiklar om: HIF silly season 2017/18
Gå till toppen