Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

If-chef får sparken efter misstänkt våldtäkt

En chef på försäkringsbolaget If får sparken efter anklagelser om våldtäkt. En annan stängs av i väntan på en internutredning. Arkivbild.Bild: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix/TT
Den chef på försäkringsbolaget If som misstänks ha våldtagit en kvinna på en jobbkonferens får sparken, rapporterar SVT Nyheter. En annan chef som utreds för sexuella trakasserier har stängts av från sitt arbete i väntan på att en internutredning ska avslutas.
– Vi jobbar med full kraft med att komma tillrätta med allting. Vi kommer vända på varje sten. Allting ska fram, allt ska ut på bordet. Vi har haft en kultur i vissa delar av bolaget som vi måste agera mot. När det är gjort så vet vi också vad nästa steg kommer bli. Men jag kan garantera att kraftfulla åtgärder kommer vidtas, säger Anders Lindstrand, utredningschef på If, till SVT.
Flera anställda på If uppger för SVT att den nu avstängda chefen möjliggjort den sexistiska och alkoholfyllda kulturen som genomsyrat arbetsplatsen.
Ingen chef har polisanmälts för några övergrepp hittills.
Gå till toppen