Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Janne Andersson om konflikten: ”Samma ersättning är inte jämlikhet för mig”

Sverige spelade en avgörande VM-playoffmatch och tog sig till VM på måndagskvällen. Dygnet innan var det mycket snack om konflikten i damlandslaget – något som irriterade Fotbollförbundet.

– Håller man på med elitidrott så är man inne i sin bubbla och man vill undvika all form av brus. Jag ville inte svara på den frågan då, förklarade A-landslagets förbundskapten Janne Andersson på presskonferensen dagen efter sensationen på San Siro.
Förbundskapten Janne Andersson under Sveriges fotbollslandslags presskonferens den 13 november 2017 i Milano.Bild: JOEL MARKLUND
Damlandslagsspelarnas ersättning har varit en stor fråga i Sverige, Norge och Danmark. De danska spelarna har strejkat och matchen mot Sverige för ett par veckor sedan kunde inte spelas.
I söndags förklarade den svenska lagkaptenen Caroline Seger att damlandslaget bojkottar Fotbollsgalan den 20 november om ett avtal inte är klart om spelarnas ersättning.
Herrarnas förbundskapten Janne Andersson ville inte svara på frågor i ärendet inför Italienmatchen. På tisdagen kunde han dock svara.
Och han ville hålla fokus på sin och herrarnas uppgift inför den avgörande matchen i Milano.
– Det var olyckligt att det kom. Händer det saker när man är i sin bubbla så börjar man prata om många saker som man inte ska. Blir det för mycket brus så blir det rörigt, var hans förklaring till att han inte ville kommentera frågan tidigare.
Det gjorde han dock på tisdagens presskonferens i Turin.
– Jag hoppas och tror att man når en lösning och kommer överens. Det är det jag hoppas, sa Janne Andersson.
Hur ser du på jämlikhet?
– Det innebär inte att alla ska ha samma ersättning. Jämlikhet är något annat, för mig.
– I övrigt har jag för dålig insyn och då vill jag inte spekulera.
Gå till toppen