Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Minst fem döda i skjutning i Kalifornien

Minst fem personer har skjutits ihjäl och flera personer – även barn – har skottskadats i ett litet samhälle utanför Red Bluff i norra Kalifornien, USA. Skytten, som bland annat var beväpnad med ett halvautomatiskt vapen, är ett av dödsoffren.

En väg som leder till Rancho Tehama, söder om Red Bluff i Kalifornien i USA spärrades av efter dödsskjutningarna.Bild: Jim Schultz/AP/TT
Ett av offren, en sexåring som ska ha träffats av två skott, har förts med helikopter till sjukhus enligt uppgifter från räddningstjänsten, skriver Record Searchlight. Det andra barnet uppges ha träffats av ett skott i benet.
Den misstänkte skytten, som sköts ihjäl av polisen, tros först ha öppnat eld i sin bostad och sedan gått vidare till en grundskola. Ett av offren uppges ha varit den misstänkte mördarens granne, skriver flera medier.
– Flera skott avlossades i Rancho Tehema, med flera offer. Jag har fått höra att den misstänkte skytten har dödats av poliskulor, säger vicesheriffen i Tehama County till den lokala tv-kanalen WBIR.
Uppgifterna går isär om antalet skadade, men enligt polisen verkar skytten ha valt ut sina offer på måfå, rapporterar ABC News. Polisen har identifierat minst sju brottsplatser.
En kvinna och hennes dotter ska ha blivit beskjutna när de satt i en pickup. Båda skadades. Enligt uppgifter från polisen har sju personer fått sjukhusvård.
Ingen ska ha dödats vid den skjutning som inträffade vid Rancho Tehema School, rapporterar ABC News. Men minst ett barn skadades i samband med skjutningen vid skolan och vårdas nu på sjukhus.
Vittnen uppger för ABC News att skytten avlossat skott genom fönsterrutor till klassrum.
En Företrädare för sjukhuset Enloe Hospital, i Chico i Kalifornien, säger till mediebolaget att tre elever och en vuxen vårdas på sjukhuset, men har inga uppgifter om vilken typ av skador de har.
Skytten var beväpnad med ett halvautomatiskt vapen och två enhandsvapen vid dåden.
Över 100 poliser ska ha ryckt ut med anledning av händelsen, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Minst fem brottsplatser i och omkring skolan undersöks, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Grundskolan i samhället har evakuerats.
Gå till toppen