Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Robin Olsen: Hålla nollan i Milano en bonus

Malmösonen Robin Olsén fick sitt rejäla elddop i samband med VM-kvalets öppningsmatch.

Mot Nederländerna hemma på Friends arena var målvakten en vägg. Det var den poängen som lade grunden till ett bra kval, och en bragd på San Siro.
– Vi är jätteglada och vi gjorde det tillsammans, säger Robin Olsen som så många andra med glansiga ögon och tårar bara en liten bit bort.
Han fick hålla nollan hemma på Friends arena och med endast tre minuter kvar av ordinarie tid i Milano stod han för ännu en jätteräddning. Två nollor i playoff – mot Italien.
Helt okej.
- Målet var att hålla nollan på hemmaplan och ta det därifrån. Att det blev en nolla till här nere i Milano är en bonus, säger 27-åringen med ett leende.
Han ser ut att vara lugnet själv. Men rösten, eller brist på densamma, skvallrar om något annat.
– Jag har nog aldrig skrikit och hetsat på så mycket som under den här matchen. Jag var verkligen taggad. Det var en tuff match. VI hade velat hålla i bollen lite mer och inte falla för långt tillbaka, säger Robin Olsen.
Matchbilden blev annorlunda. Bortsett från tre kontringar och en huvudlös italiensk passning rakt på Marcus Berg var det spel mot Robin Olsen.
– Det kom redan från början och då föll vi tillbaka automatisk och då har man hela laget på egen planhalva, säger FC Köpenhamns målvakt.
Men han och laget red ut stormen och kunde vråla rakt ut i novembernatten när slutsignalen ljöd.
– Den känslan går inte att beskriva. Det är det bästa jag har varit med inom fotbollen. Vi var uträknade innan kvalet började så vad som händer i VM får vi ta då.
MILANO 20171113Sveriges målvakt Robin Olsen jublar efter slutsignalen i måndagens VM-kval, playoff, andra matchen, mellan Italien och Sverige på San Siro i Milano. Matchen slutade 0-0 och Sverige går vidare till VM.Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030Bild: Jonas Ekströmer/TT
Läs alla artiklar om: Sverige klart för fotbolls-VM i Ryssland
Gå till toppen